Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

Hor maken in 6 simpele stappen

Hor maken in 6 simpele stappen
11 juli 2024 10 keer bekeken 3 lezen
Hor maken in 6 simpele stappen

Hor maken in 6 simpele stappen: Jouw doe-het-zelf gids voor een muggenvrije zomer

Er gaat niets boven een zomerse dag met de ramen wijd open, een fris briesje en... geen muggen! Maar hoe houd je die vervelende insecten buiten? Met een zelfgemaakte hor natuurlijk. Geen zorgen, we maken het je makkelijk met deze zes simpele stappen. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig om zelf een hor te maken?

Voordat we de mouwen opstropen, is het handig om alle benodigdheden op een rijtje te hebben:

  • Aluminium of houten horprofielen
  • Kunststof hoekstukken
  • Hor gaas
  • Een zaag (voor aluminium of hout)
  • Schroeven en schroevendraaier
  • Handgrepen
  • Rolmaat en potlood

Hor maken in 6 stappen:

Volg deze stappen en maak je eigen hor tegen insecten:

1. Aluminium of houten horprofiel op maat zagen

Het begint allemaal met het op maat zagen van je horprofiel. Meet de hoogte en breedte van je raam en zaag de profielen nauwkeurig af. Voor aluminium gebruik je een metaalzaag en voor hout een gewone zaag. Dit is de basis van je hor, dus meet twee keer en zaag één keer!

2. Horprofielen koppelen met kunststof hoekstukken

Nu de profielen op maat zijn, is het tijd om ze te koppelen. Gebruik de kunststof hoekstukken om de profielen stevig aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat alle hoeken goed aansluiten zodat je een stevig frame hebt. Het moet een perfect rechthoekig (of vierkant) frame zijn.

3. Gaas plaatsen

Tijd om het gaas te plaatsen. Rol het gaas uit over het frame en zorg ervoor dat het overal goed strak zit. Gebruik een nietpistool of speciale horclips om het gaas vast te zetten. Trek het gaas stevig aan zodat er geen plooien ontstaan; niemand wil een slap gaas waarin muggen zich een weg kunnen banen.

4. Plaats de hor in positie

Je hor begint nu echt vorm te krijgen! Plaats het frame met het gaas voorzichtig in de opening van je raam. Zorg ervoor dat het goed past en nergens klem zit. Het moet soepel te verwijderen zijn voor als je het raam schoon wilt maken, maar stevig genoeg om de muggen buiten te houden.

5. Bevestig de hor op het kozijn

Gebruik schroeven om de hor aan het kozijn te bevestigen. Zorg ervoor dat je schroeven kiest die geschikt zijn voor het materiaal van je kozijn. Houten kozijnen vragen om andere schroeven dan aluminium kozijnen. Schroef voorzichtig om te voorkomen dat je het kozijn beschadigt.

6. Monteer de handgrepen

Als finishing touch monteer je de handgrepen aan de hor. Dit maakt het makkelijk om de hor te verwijderen en terug te plaatsen. Kies handgrepen die goed bij je raam passen en niet in de weg zitten.

Goedkoop een hor maken met gebruikte bouwmaterialen?

Wil je niet te veel geld uitgeven aan je hor? Geen probleem! Overweeg om gebruikte bouwmaterialen te gebruiken. Denk aan tweedehands horprofielen van een bouwmarkt of gaas dat je nog ergens hebt liggen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook duurzaam. Recyclen is altijd een goed idee!

Met deze stappen heb je in een mum van tijd een effectieve en betaalbare hor gemaakt. Geen gedoe, geen muggen, alleen maar genieten van frisse lucht in huis. Klaar voor een muggenvrije zomer? Aan de slag!

Gerelateerde berichten
Opmerkingen
Laat jouw reactie achter
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
Bezoeker
19 augustus 2024
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2024 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team