Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

IJzerwaren

IJzerwaren

Gebruikte IJzerwaren

Een H-Profiel (H-balk) is een stalen balk (ligger) waarbij in de dwarsdoorsnede de letter H is te lezen, een zogenoemd breedflensprofielDe HEA-Profiel en een HEB-Profiel is de meest voorkomende breedflensprofiel, dit is dan ook een profiel met evenwijdige flenzen. Hierbij heeft een HEB-Balk meer draagkracht ten opzichte van een HEA-Balk. Bij Gebruiktebouwmaterialen.com kun je op het gebied van gebruikt ijzer ook terecht voor HEM-Profielen, deze stalen balken hebben aanzienlijk dikkere flenzen en lijf dan een HEA- en HEB-profiel. Hierdoor is het draagvermogen veel groter dan een HEA- en HEB-Balk.

Tweedehands IJzer HEA | HEB | HEM | IPE | INP | UNP

Een I-Profiel is een stalen balk (ligger) waarbij in de dwarsdoorsneede de letter I is te zien. De zijstukken boven- en onderaan het I-profiel worden ook wel flenzen genoemd. Het rechtopstaande deel van de I-balk is het lijf. Een IPE-Profiel is een type balkstaal met betrekkelijk korte, evenwijdige flenzen met een constante dikte. De INP-Balk is door de rechte flenzen dan ook beter inpasbaar in constructies, er kan hierdoor gemakkelijk een andere balk tussen de flenzen worden gelegd. Daarnaast hebben de INP-Profielen afhankelijk van de afmetingen een gemiddeld draagvermogen, deze tweedehands constructiebalken worden dan ook voornamelijk voor constructie doeleinden gebruikt.

Een U-Profiel is een stalen balk (ligger) waarbij in de dwarsdoorsneede de letter U is te zien.
De twee schuinaflopende delen van de balk worden ook wel flenzen genoemd.  Het verticale deel van de U-balk is het lijf. Een UNP-Profiel is een type balkstaal met schuin aflopende flenzen met een constante dikte. De UNP-Balk kenmerkt zich door de schuine flenzen die overal even dik zijn en dikker zijn dan het lijf. Deze UNP-Profielen worden in verschillende staalconstructies gebruikt, bijvoorbeeld in de bouw van loodsen en pui constructies. 

Producten binnen deze categorie

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2024 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team