Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

Houtdraadbouten

7 producten
Foto-tabel lijst
Van laag naar hoog sorteren
Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW
7 producten
Foto-tabel lijst
Van laag naar hoog sorteren

Houtdraadbouten

Houtdraadbouten zijn zeskantige bouten met kop en gemaakt van gegalvaniseerd staal of RVS en zijn, zoals de naam al zegt, gedeeltelijk omwikkelt met houtdraad. 

Houtdraadbout toepassing

Waar normale houtschroeven niet sterk genoeg zijn omdat ze bijvoorbeeld kunnen verbuigen of afbreken, worden houtdraadbouten toegepast. Bijvoorbeeld bij houten constructies.  Houtdraadbouten worden tevens in combinatie met de juiste plug toegepast voor bevestiging aan beton en/of steen. Een Houtdraadbout wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt waaronder het vastzetten van een schutting, het vastzetten van traptreden, een radiator ophangen of bij fixatie van bijvoorbeeld zwaardere balken.

Houtdraadbout gat voorboren?

Bij de volgende toepassingen moet over het algemeen voorgeboord worden; in hard hout en beton en steen. Het voordeel van voorboren is het voorkomen van hout splijten. Bij voorboren moet de diameter van het gat evengroot zijn als de kern van de houtdraadbout. Wanneer het gat te groot is geboord zal enkel het buitenste deel van de schroefdraad in het hout vastzitten. Hierdoor zal de bout minder stevig vast komen te zitten. Gebruik daarom altijd de juiste boor.

Houtdraadbouten soorten

Houtdraadbouten zijn in leverbaar verschillende soorten en maten. Lengtes vanaf 20 t/m 340 millimeter waarbij er tevens keuze is uit diverse materialen zoals stalen houtdraadbouten, thermisch verzinkte houtdraadbouten en RVS houtdraadbouten. Voor buitentoepassing- of in vochtige ruimtes altijd RVS houtdraadbouten van een goede kwaliteit toepassen ter voorkoming van roest. Belangrijk is de keuze voor het juiste Bitje. Een slecht passend bit kan de buitenlaag van de houtdraadbout kop beschadigen met als mogelijk gevolg, roest!

Producten binnen deze categorie

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2024 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team