Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

Métisse Katoen Isolatie

3 producten
Foto-tabel lijst
Van laag naar hoog sorteren
Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW
3 producten
Foto-tabel lijst
Van laag naar hoog sorteren

Métisse Katoen Isolatie

Metisse Isolatie

De katoen isolatie van Métisse wordt gemaakt van oude, niet herbruikbare katoenen kleding. Deze kledingstukken worden verscheurd en verwerkt tot kleine vezels, waarna deze vezels worden gewassen en behandeld met een natuurlijk brand- en schimmelwerend product. Tot slot wordt er een bindmiddel aan toegevoegd waarna alles tot 100 graden wordt verhit. Hierdoor smelt het geheel samen tot een flexibele, maar vormvaste lap katoen isolatie die vervolgens verwerkt wordt tot katoen isolatieplaten. Elk isolatieproduct van Métisse bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezels.

Metisse gedraagt zich als een klassiek isolatiemateriaal. De flexibiliteit en veerkracht garanderen een snelle en eenvoudige installatie. Mocht het product tijdens opslag of verwerking enigszins ingedrukt raken dan is dit geen probleem. Na één uur is het weer teruggekomen tot zijn oorspronkelijke dikte. Omdat het een natuurproduct is zijn de deeltjes die zeer minimaal vrijkomen niet schadelijk voor de gezondheid, ook is het zeer huidvriendelijk (prikt niet).

Metisse katoen isolatie is uitermate geschikt om mee te isoleren tegen warmte en kou. In de winter houdt het de woning behaaglijk warm, in de zomer aangenaam koel. Het grote voordeel van Metisse katoen isolatie is dat het beschikt over een hoge warmteopslagcapaciteit. Dit betekent dat het isolatiemateriaal bij hoge temperaturen de warmte op kan slaan. Hoe meer warmte er wordt opgeslagen, hoe langer het duurt voordat de warmte door het materiaal heen kan dringen. Dit zorgt ervoor dat een met katoen geïsoleerde ruimte langer koel blijft in de zomer. In vergelijking met traditionele isolatiematerialen kan dit al snel 6 tot 7 graden verschil in temperatuur opleveren.

Naast de uitstekende thermische isolatie werkt Metisse katoen isolatie ook zeer goed als geluidsisolatie. Door de vorm en structuur van de katoenvezels is katoen isolatie heel goed in staat om lucht- en contactgeluid te dempen en vervolgens te absorberen.

Producten binnen deze categorie

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2024 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team