Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

Onze circulaire partners particulier

De circulaire (bouw) cirkel sluiten? Dat doen we niet alleen, maar met partners die diezelfde duurzaamheid visie hebben als ons. Onze partners zijn innovatieve, betrouwbare en solide bedrijven die elk in het eigen werkveld vooruitstrevend zijn. Elke partner heeft zijn eigen rol binnen de huidige bouweconomie en zijn aanvullend op elkaar. Gezamenlijk geven we vorm aan de circulaire economie. Van materiaalpaspoort tot circulaire ramen en deuren. Wilt u ook deelnemen aan ons 360°collectief, neem dan contact met ons op.

MILON: Zuiver in advies & onderzoek

Heeft u een vergunning/onderzoek (bodemonderzoek, partijkeuring of asbestonderzoek) nodig voor uw circulair bouwproject? Of heeft u te maken met PFAS en stikstof problematiek? Neem dan contact op met onze partner MILON.

MILON is een onderzoeks-en adviesbureau met experts in bodem, bouwstoffen en milieu. Met de jarenlange ervaring helpen zij u met het uitvoeren van onderzoeken, leveren van advies en het verlenen van vergunningen. Naast het ruime aanbod van specialisme kunt u rekenen op hoge mate van service en kwaliteit. Proactief meedenken én handelen staat centraal bij dit bedrijf.

Hiernaast adviseert MILON ook over duurzame toepassing en hergebruik van bouwstoffen. Denk daarbij aan het efficiënt en praktijkgericht toe passen van grond binnen het Besluit Bodemkwaliteit. 

Geïnteresseerd geworden? Neem dan vrijblijvend contact met MILON op. Zij helpen u graag.

ISOVLAS: Biobased (na-)isolatie

Meer dan 20 jaar vastberadenheid, geloof in en passie voor vlas, hebben geleid tot wat Isovlas vandaag de dag is; de trendsetter op het gebied van isolatie met vlas. Wij zijn dan ook trotst dat Gebruiktebouwmaterialen.com officieel partner en dealer is van dit moderne en duurzame isolatiemateriaal.

Isovlas heeft de unieke mogelijkheden van het natuurproduct vlas vertaald in bouwisolatie, geo-toepassingen en onderdelen voor de automotive industrie. Het tempo waarmee de toepassingen van (Iso)vlas in aard en volume groeien, versnelt met de dag. (Iso)vlas blijkt nu als grondstof op een breed front even logisch als ideaal waarbij de energetische en circulaire vraagstukken mooi samen komen.  

Isovlas heeft een ongekend positieve CO2 balans ten opzichte van neutraal! Dat is uniek in de bouw. Dit wil zeggen dat het hele productieproces, de toepassingstijd, de recycling en de wederopname door de natuur een vermindering van CO2 oplevert. Dit heeft ook te maken met de ‘levensduur’. Die is oneindig vanwege de natuurlijk regulerende eigenschappen van de vezel. Isovlas is een Cradle to Cradle product, omdat Isovlas de restvezels van de linnenindustrie verwerkt en doordat deze keer op keer toepasbaar zijn.

U vind ons standaard Isovlas assortiment hier . Zoekt u andere producten van Isovlas maar kunt u deze niet vinden op onze site? Niet getreurd wij kunnen als dealer alle producten van Isovlas leveren in elk gewenste hoeveelheid, neem daarvoor contact met ons op.

CASADE: Zo wil ik wonen 

ZAYAZ: Circulaire initiator in innovtie 

WOONSTAD: Circulair slopen én bouwen

Circulair Woonbedrijf

Als grootste woningcorporatie in Zuid-Nederland met 33.000 wooneenheden heeft Woonbedrijf een grote verantwoordelijkheid als het gaat om circulair materiaal gebruik van de grondstoffen die vrijkomen komen bij haar vastgoed gerelateerde bedrijfsprocessen. Elk jaar komt er gemiddeld 60.000 TON aan grondstoffen vrij bij mutatie, sloop-nieuwbouw, planmatig onderhoud, renovatie en vervangingsopgaves.

Als partner zorgen wij er bij GBM voor dat een groot deel van deze materialen een tweede leven intern bij Woonbedrijf dan wel extern bij andere partijen krijgen. Via de eigen materialenbank op Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) zorgen wij ervoor dat de producten overzichtelijk, transparant en aantoonbaar hoogwaardig hergebruikt worden.

Voor meer informatie zie Circulair Woonbedrijf

VELUX: Circulair Dakraam

In 2018 hebben wij in samenwerking met Velux het eerste circulaire dakraam gemaakt. Gezamenlijk geven wij op grote schaal een twede leven aan FSC gecertificeerd sloophout. Onze andere partner Woonbedrijf had de primeur voor het gebruik van de eerste 100 Velux dakramen uit "reclaimed" hout.

Het dakraam is ondertussen opgenomen in het standaard assortiment van Velux en is op projectbasis bij Velux te bestellen. Kijk voor meer informatie op Velux dakraam van reclaimed hout.

Wilt u deze circulaire dakramen gemaakt uit uw eigen grondstoffen neem dan contact met ons  op.

A. VAN LIEMPD: Wij slopen niet, wij delven nieuwe grondstoffen!

A. van Liempd Sloopbedrijven B.V. is het moederbedrijf van Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM). Het bedrijf houd zich al meer dan 30 jaar bezig met circulair slopen. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid staat centraal in elk project. Vanuit de gedeelde visie zien we de gebouwde omgeving als grondstoffenbank van de toekomst. Aan ons de taak om deze materialen en grondstoffen zo veel mogelijk een hoogwaardig herbestemming te geven.

In de intensieve samenwerking zorgt A. van Liempd voor het demonteren/delven van de materialen en grondstoffen vanuit haar landelijke sloopprojecten. GBM zorgt er vervolgens voor dat deze materialen geregistreerd worden en een tweede leven krijgen via de particulier of zakelijke markt.

Hoe beter en hoe meer materialen een tweede leven krijgen, hoe goedkoper het sloopproject wordt. A. van Liempd sloopbedrijven is namelijk een van de weinige partijen die kan zeggen dat circulair slopen goedkoper is dan traditioneel slopen! Dit komt namelijk dat wij de hoogste waarde terug geven aan de klant voor de producten die wij uit de gebouwen halen.

Wilt u meer weten over de circulaire sloopoplossingen die A. van Liempd Sloopbedrijven kan bieden? Bekijk de mogelijkheden direct via deze link.

KEGRO: Dé deurenfabrikant van Nederland

Kegro is marktleider op het gebied van buitendeuren in Nederland. In haar fabriek in Groesbeek bij Nijmegen worden deuren gemaakt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Kwaliteit en innovatie staat centraal maar ook duurzaamheid heeft een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering.

Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) fungeert als verkoopplatform voor de nieuwe B-Keus en gebruikte deuren die vrijkomen bij vervangingsopdrachten. B-Keus deuren zijn deuren die verkeerd zijn ingemeten of uiteindelijk niet worden afgenomen door klanten. Wij verzorgen het gehele verkooptraject en zorgen er zo voor dat materialen die eerst als afval werden afgevoerd hoogwaardig worden hergebruikt. Een win-win situatie voor beiden partners.

Wilt u voordelig een hoogwaardige Kegro Deur bestellen? Klik dan hier.

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2022 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team