Snelle levering
Materialen kennis
Vriendelijke klantenservice
Eigen hout werkplaats
Grootste assortiment

Onze circulaire partners particulier

De circulaire (bouw) cirkel sluiten? Dat doen we niet alleen, maar met partners die diezelfde duurzaamheid visie hebben als ons. Onze partners zijn innovatieve, betrouwbare en solide bedrijven die elk in het eigen werkveld vooruitstrevend zijn. Elke partner heeft zijn eigen rol binnen de huidige bouweconomie en zijn aanvullend op elkaar. Gezamenlijk geven we vorm aan de circulaire economie. Van materiaalpaspoort tot circulaire ramen en deuren. Wilt u ook deelnemen aan ons 360°collectief, neem dan contact met ons op.

Area laat wonen leven

Area verhuurt meer dan 8.700 woningen in Uden, Veghel en omliggende dorpen. Het streven is dat bewoners hier comfortabel kunnen wonen, in een aangename omgeving waar gemeenschapszin centraal staat. Area biedt onderdak aan mensen die afhankelijk zijn van een woningcorporatie op de woningmarkt, waaronder mensen met een laag inkomen, starters, vergunninghouders en mensen met een beperking. Het uitgangspunt is dat bewoners in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, ofwel zelfstandig of met de benodigde zorg. Indien nodig worden woningen gerenoveerd of verkocht en worden nieuwe huizen en wooncomplexen gebouwd, altijd met oog voor duurzaamheid en in lijn met de behoeften van de bewoners. Area is bekend met haar capaciteiten en erkent ook de expertise van anderen. Daarom worden krachten gebundeld met individuen en organisaties die streven naar dezelfde doelen: het creëren van een levendige en sociale leefomgeving. Area nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze missie. Samen maken we wonen tot een dynamische ervaring.

Joost: Thuis in de Meierij 

Woonstichting JOOST is ontstaan uit de fusie van woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen in juli 2019. JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij en beheert ongeveer 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

Als een goede buurman biedt JOOST een luisterend oor en geeft graag advies. De organisatie staat dicht bij haar huurders en streeft naar persoonlijke en hoogwaardige dienstverlening. Veel zaken met betrekking tot wonen kunnen huurders eenvoudig zelf regelen. JOOST is stevig verankerd in de dorpen en is goed op de hoogte van wat er speelt, niet alleen als woningcorporatie, maar ook als werkgever en opdrachtgever. Het is dé woningcorporatie voor de kleine kernen, een krachtige organisatie met een uitgebreid woningaanbod en een breed scala aan diensten.

Het werkgebied van JOOST omvat voornamelijk de gemeenten Boxtel en Rosmalen, met daarbij woningen in Sint-Michielsgestel en vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, Heeswijk Dinther, Berlicum en Den Dungen.

 

ISOVLAS: Biobased (na-)isolatie

Meer dan 20 jaar vastberadenheid, geloof in en passie voor vlas, hebben geleid tot wat Isovlas vandaag de dag is; de trendsetter op het gebied van isolatie met vlas. Wij zijn dan ook trotst dat Gebruiktebouwmaterialen.com officieel partner en dealer is van dit moderne en duurzame isolatiemateriaal.

Isovlas heeft de unieke mogelijkheden van het natuurproduct vlas vertaald in bouwisolatie, geo-toepassingen en onderdelen voor de automotive industrie. Het tempo waarmee de toepassingen van (Iso)vlas in aard en volume groeien, versnelt met de dag. (Iso)vlas blijkt nu als grondstof op een breed front even logisch als ideaal waarbij de energetische en circulaire vraagstukken mooi samen komen.  

Isovlas heeft een ongekend positieve CO2 balans ten opzichte van neutraal! Dat is uniek in de bouw. Dit wil zeggen dat het hele productieproces, de toepassingstijd, de recycling en de wederopname door de natuur een vermindering van CO2 oplevert. Dit heeft ook te maken met de ‘levensduur’. Die is oneindig vanwege de natuurlijk regulerende eigenschappen van de vezel. Isovlas is een Cradle to Cradle product, omdat Isovlas de restvezels van de linnenindustrie verwerkt en doordat deze keer op keer toepasbaar zijn.

U vind ons standaard Isovlas assortiment hier . Zoekt u andere producten van Isovlas maar kunt u deze niet vinden op onze site? Niet getreurd wij kunnen als dealer alle producten van Isovlas leveren in elk gewenste hoeveelheid, neem daarvoor contact met ons op.

CASADE: Zo wil ik wonen 

Casade streeft naar comfortabel en betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Haar missie is om de 11.500 woningen af te stemmen op de behoeften van de huurders en tegelijkertijd een duurzame toekomst te waarborgen. Daarnaast investeert Casade in het creëren van aangename woonomgevingen in de buurten, met als uiteindelijk doel dat de huurders kunnen zeggen: "Hier wil ik graag wonen!"

De bedrijfscultuur van Casade wordt gekenmerkt door vier kernwaarden: lokale betrokkenheid, verbondenheid, duurzaamheid en resultaatgerichtheid. Deze waarden vormen het fundament van de organisatie.

ZAYAZ: Circulaire initiator in innovtie 

Als woningcorporatie verhuurt de organisatie 14.000 sociale woningen in de Bossche wijken. Ongeveer 150 collega's zetten zich dagelijks in voor een goed en betaalbaar thuis voor de huurders, in fijne en veilige wijken. Dit omvat onder andere het renoveren en onderhouden van woningen, evenals het bijbouwen van extra woningen met aandacht voor betaalbaarheid en duurzaamheid. De corporatie hecht waarde aan het bevorderen van de participatie van mensen in de samenleving. Door actief naar huurders te luisteren, leert de organisatie hen steeds beter kennen, wat helpt om de dienstverlening voortdurend te verbeteren en steeds meer woningen aan te bieden die echt bij hen passen.

Tiwos

Tiwos is een wooncorporatie die zich inzet met een warm hart voor mensen. Het streven naar echt contact staat centraal, waarbij Tiwos naast haar bewoners en partners staat en waar mogelijk een positief verschil wil maken. Medewerkers worden aangemoedigd om niet blindelings het systeem te volgen, maar alert te zijn op hun intuïtie als iets niet lijkt te kloppen. Dit wordt serieus genomen en vormt de basis voor zorgvuldige besluitvorming.

Bij Tiwos krijgen medewerkers de ruimte om maatwerk te leveren wanneer dat nodig is. Dit vereist echter toewijding en verantwoordelijkheid. Daarom heeft Tiwos de afgelopen jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en verbondenheid. Persoonlijk leiderschap is cruciaal voor het maken van weloverwogen keuzes, terwijl verbondenheid essentieel is voor een sterke samenwerking.

Tiwos realiseert zich dat zij dit niet alleen kan en streeft ernaar om samen met haar bewoners en buurtgenoten van toegevoegde waarde te zijn. Tiwos wil bijdragen aan het creëren van een prettige thuisomgeving in vitale wijken. Dit wordt bereikt door goed te luisteren, dichtbij te zijn en elkaar aan te spreken wanneer dat nodig is. Tiwos helpt graag, maar vindt het belangrijk om de verantwoordelijkheid te delen waar die hoort. Dit is de werkwijze die Tiwos nastreeft: intern doen wat ze extern willen bereiken. Tiwos streeft naar een sociale, nabije en gedreven aanpak.

Trivire 

Trivire, als woningcorporatie, legt de nadruk op het bedienen van mensen met lagere inkomens, met als hoofddoel het aanbieden van passende woningen tegen betaalbare huurprijzen. In 2016 werden er 1086 woningen van Trivire beschikbaar gesteld voor verhuur.

Hoewel het grootste deel van de klanten huurders betreft, bedient Trivire ook kopers en verschillende instellingen, waaronder welzijnsorganisaties, zorginstellingen, bedrijven, gemeenten en winkeliers.

Trivire streeft naar adequaat onderhoud van haar woningen. In 2016 werd gemiddeld €1261 per huurwoning besteed aan dagelijks onderhoud en €1058 per huurwoning geïnvesteerd in woningverbeteringen, zoals renovaties en duurzaamheidsmaatregelen.

Trivire telt ongeveer 145 medewerkers, wat overeenkomt met ongeveer één medewerker per 100 woningen die de organisatie verhuurt. Deze medewerkers zijn voornamelijk werkzaam vanuit het hoofdkantoor aan de Callistolaan in Sterrenburg, Dordrecht, of vanuit een van de zes wijksteunpunten van Trivire.

 

Thuisvester: Actief in duurzaam wonen

Thuisvester is een woningcorporatie uit Brabant met ongeveer 15.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. Het streven van Thuisvester is om een betaalbare thuis te bieden aan mensen met lagere en middeninkomens. Daarnaast draagt Thuisvester bij aan een leefbare omgeving, waardoor bewoners actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Woonmeij: Hart voor wonen

Woonmeij is een woningcorporatie met meer dan 5300 woningen in de gemeenten Meierijstad (in de regio's Schijndel en Sint-Oedenrode) en Sint-Michielsgestel. Met een toewijding aan wonen draagt Woonmeij graag bij aan de woonbehoeften van huurders en woningzoekenden. De organisatie streeft ernaar om nu en in de toekomst een ruime keuze aan voldoende, betaalbare en duurzame woningen te bieden. Daarnaast zet Woonmeij zich, in samenwerking met huurders en lokale partners, in voor vitale buurten, wijken en dorpen, omdat wonen een gezamenlijke inspanning is. Binnen het werkgebied verhuurt de organisatie ook bedrijfspanden, parkeerplaatsen en garageboxen.

Als woningcorporatie streeft Woonmeij ernaar om voldoende, betaalbare en duurzame woningen te bieden aan huurders en woningzoekenden die zelf niet in hun huisvestingsbehoeften kunnen voorzien. De woonwensen van deze doelgroepen vormen het uitgangspunt voor een divers woningaanbod. Daarnaast werkt Woonmeij samen met huurders en lokale partners aan een vitale woonomgeving. Het hart voor wonen drijft de organisatie om ervoor te zorgen dat huurders zorgeloos kunnen huren en wonen.

Woonmeij heeft 70 medewerkers die zich dagelijks met hart voor wonen inzetten voor de belangen van huurders en woningzoekenden. Het organogram van Woonmeij kunt u hier bekijken.

Circulair Woonbedrijf

Als grootste woningcorporatie in Zuid-Nederland met 33.000 wooneenheden heeft Woonbedrijf een grote verantwoordelijkheid als het gaat om circulair materiaal gebruik van de grondstoffen die vrijkomen komen bij haar vastgoed gerelateerde bedrijfsprocessen. Elk jaar komt er gemiddeld 60.000 TON aan grondstoffen vrij bij mutatie, sloop-nieuwbouw, planmatig onderhoud, renovatie en vervangingsopgaves.

Als partner zorgen wij er bij GBM voor dat een groot deel van deze materialen een tweede leven intern bij Woonbedrijf dan wel extern bij andere partijen krijgen. Via de eigen materialenbank op Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) zorgen wij ervoor dat de producten overzichtelijk, transparant en aantoonbaar hoogwaardig hergebruikt worden.

Voor meer informatie zie Circulair Woonbedrijf

Woonstad Rotterdam

Al meer dan een eeuw draagt de woningcorporatie bij aan de opbouw van de stad. Ze streeft naar goed onderhouden en betaalbare woningen, waarin meer dan 100.000 Rotterdammers een thuis vinden. Ook voor bedrijfsruimtes kunnen mensen bij hen terecht. Maar de bijdrage van de corporatie gaat verder dan alleen huisvesting.

Samen bouwen...

Voor een kwalitatief leven is meer nodig dan enkel een dak boven het hoofd. Hierin maakt de corporatie het verschil door samen te werken met bewoners en andere partners: van de burgemeester en wethouders tot de lokale winkelier.

Met goede service, adequaat onderhoud en ondersteuning wanneer nodig, streeft de corporatie naar een aangename woon- en leefomgeving. Ze draagt ook bij aan een gemeenschap waarin mensen zich thuis voelen en besteedt aandacht aan maatschappelijke ontwikkelingen in de stad.

Als een 100% Rotterdamse woningcorporatie is de stad hun passie, van Spangen tot Pendrecht, van Overschie tot Prinsenland. Bewoners kunnen op elk punt in hun leven op hen rekenen, van jong tot oud, van studentenhuisvesting tot seniorenwoningen. Met duurzame woningen, voorbereid op de toekomst, denken ze ook aan komende generaties.

A. VAN LIEMPD: Wij slopen niet, wij delven nieuwe grondstoffen!

A. van Liempd Sloopbedrijven B.V. is het moederbedrijf van Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM). Het bedrijf houd zich al meer dan 30 jaar bezig met circulair slopen. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid staat centraal in elk project. Vanuit de gedeelde visie zien we de gebouwde omgeving als grondstoffenbank van de toekomst. Aan ons de taak om deze materialen en grondstoffen zo veel mogelijk een hoogwaardig herbestemming te geven.

In de intensieve samenwerking zorgt A. van Liempd voor het demonteren/delven van de materialen en grondstoffen vanuit haar landelijke sloopprojecten. GBM zorgt er vervolgens voor dat deze materialen geregistreerd worden en een tweede leven krijgen via de particulier of zakelijke markt.

Hoe beter en hoe meer materialen een tweede leven krijgen, hoe goedkoper het sloopproject wordt. A. van Liempd sloopbedrijven is namelijk een van de weinige partijen die kan zeggen dat circulair slopen goedkoper is dan traditioneel slopen! Dit komt namelijk dat wij de hoogste waarde terug geven aan de klant voor de producten die wij uit de gebouwen halen.

Wilt u meer weten over de circulaire sloopoplossingen die A. van Liempd Sloopbedrijven kan bieden? Bekijk de mogelijkheden direct via deze link.

Brabant Wonen

Passend wonen

Brabant Wonen zorgt voor voldoende duurzame, goede huurwoningen, tegen lage woonlasten. Daarbij houden ze voortdurend het hogere doel in het oog: kwaliteit van leven. Zij werken binnen Passend wonen aan de volgende thema's: Beschikbaarheid, Betaalbaarheid, Duurzame kwaliteit en Bijzondere aandacht.

Prettig thuis

In de wijken en buurten werken ze aan de leefomstandigheden, zodat de verschillende bewonersgroepen er prettig en met zo min mogelijk zorgen kunnen samenleven. Samen met de bewoners, gemeentes, welzijn en zorgpartijen werken ze aan deze thema's: Schoon, heel en veilig, Samenredzaamheid, Tevreden bewoners en Zorg en ondersteuning.

KEGRO: Dé deurenfabrikant van Nederland

Kegro is marktleider op het gebied van buitendeuren in Nederland. In haar fabriek in Groesbeek bij Nijmegen worden deuren gemaakt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Kwaliteit en innovatie staat centraal maar ook duurzaamheid heeft een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering.

Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) fungeert als verkoopplatform voor de nieuwe B-Keus en gebruikte deuren die vrijkomen bij vervangingsopdrachten. B-Keus deuren zijn deuren die verkeerd zijn ingemeten of uiteindelijk niet worden afgenomen door klanten. Wij verzorgen het gehele verkooptraject en zorgen er zo voor dat materialen die eerst als afval werden afgevoerd hoogwaardig worden hergebruikt. Een win-win situatie voor beiden partners.

Wilt u voordelig een hoogwaardige Kegro Deur bestellen? Klik dan hier.

Stadlander

Stadlander is een woningcorporatie met ongeveer 14.000 woningen verspreid over West-Brabant en Tholen. De organisatie streeft ernaar dat haar huurders comfortabel kunnen wonen, zowel nu als in de toekomst. Dit betekent wonen tegen betaalbare prijzen, in duurzame wijken die schoon en veilig zijn, met goede buren en voldoende voorzieningen in de nabije omgeving, zoals scholen en winkels. Daarom is Stadlander actief betrokken bij de gemeenschap, zowel in steden als in dorpen.

Alle activiteiten van Stadlander zijn gebaseerd op de gezamenlijke missie. De organisatie zet zich in voor het duurzaam huisvesten van mensen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien. Samen met partners wordt gewerkt aan duurzame wijken en dorpskernen waarin het prettig wonen is.

Stadlander richt zich op het verhuren van woningen, waarbij rekening wordt gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de belangrijkste doelgroep biedt Stadlander voldoende woningen van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Ook voor andere doelgroepen zijn er woningen beschikbaar die passen bij hun behoeften en budget. In samenwerking met stakeholders werkt Stadlander aan een integrale aanpak van gevarieerde wijken en dorpskernen. Dit wordt mogelijk gemaakt door efficiënt werken als financieel gezonde corporatie, die geworteld is in de gemeenschap, de huurder centraal stelt en duurzaam ondernemerschap nastreeft. De volkshuisvestelijke uitdaging wordt regionaal benaderd, met lokale invulling.

DE MEEUW: De toekomstbouwers

Het casco van een woning oneindig hergebruiken? Dat kan met het modulaire bouwsysteem van de Meeuw. Het bedrijf uit Oirschot is met name bekend door haar utiliteit unitbouw maar veroverd met haar woningbouw tak NEZZT snel terrein. Met de terugname garantie en haar eigen demontage lijn is de Meeuw het eerste bedrijf dat de circulaire bouwcirkel heeft gesloten.

Als partner van de Meeuw zorgen wij bij Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) ervoor dat materialen die niet direct worden hergebruikt in de nieuwe configuratie, fysiek en digitaal opgeslagen worden in de materialenbank van GBM. Deze materialen zoals kozijnen / deuren / ventilatiesystemen / keukens / gevelplaten / sanitair / etc. worden bij ons opgeslagen en gereed gemaakt voor verkoop. Doordat de Meeuw inzicht heeft via haar eigen portal kan zij eenvoudig bekijken welke materialen beschikbaar zijn om alsnog later te implementeren in nieuwe projecten. Hierdoor zorgen we er niet alleen voor dat overtollige voorraad liquide gemaakt wordt  maar maken we het tevens eenvoudig mogelijk om de eigen spullen intern te gebruiken in andere projecten.     

Wilt u als producent ook meer weten hoe wij uw overtollige voorraad liquide kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Algemene voorwaarden    Privacy    Disclaimer

© 2013-2024 Gebruiktebouwmaterialen.com
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het vinden
van het juiste product?
Neem contact op met ons team